torsdag 28 mars 2013

Jag bor i min bil!



Sedan augusti 2012 bor jag mer eller mindre permanent i en Audi A6 Allroad 2001. Hur fungerar det? Läs vidare och mätta din nyfikenhetstörst!

Det började med att jag funderade på vad jag behöver i min lägenhet. Och för att ta reda på det kände jag mig tvungen att minimera något extremt. Flytta till en bil kändes därför enkelt då jag trots allt måste ha en bil för att ta mig till min nuvarande arbetsplats.

Jag började med att köpa en multivan. En VW Multivan 1997 med bord, handfat och prylar. Nämnde jag en fällbar säng och inbyggd dieselvärmare? Dubbelsängen i Shangri-La i Kuala Lumpur fick nu hård konkurrens. Problemet är bara att dieselfyran i den inte har särskilt bråttom. Nej, den har konstant kompledigt eller vabbar för den segar något oerhört, även i nerförsbacke, solen i ryggen och glatt humör. Då pratar jag att hastighetsmätaren knappt avläses i 3 siffror och det gör ett speed-freak som jag i det närmaste galen. Och eftersom jag tidigare hade en Allroad så började jag istället att sova i den.

Hur har det gått i -25 grader, snö och polisbevakning? Förvånansvärt bra! Faktum är att jag längtar till å få sova i bilen när jag är i lägenheten, så bra är det! Och ju kallare det är, desto roligare är det. Förutom natten det var -32 för när man väl vaknat så somnar man icke igen. Kanske en överlevnadsfunktion, vad vet jag.

Frågor från min omgivning:
Hur duschar jag? PÅ GYMMET (nästan varje dag)
Hur sover jag? SOVSÄCK och Liggunderlag. Jag har tre sovsäckar. En Northface Hightail som jag använder när det är nollgradigt eller varmare. En Marmot Couloir till -20 och en Northface Inferno från -10 och kallare.
Vart sover jag? PÅ PARKERINGEN där jag jobbar för tillfället
Vad äter jag? Som vanligt. Jag BOR inte i bilen. Jag sover bara där. Men jag har en Primus ETA Express som jag alltid har med mig. Och då blir det snabbmakaroner och makrill / tonfisk uteslutande.
Hur gör jag med brudar? Zzzzzzzz......
Hur gör jag med befintlig lägenhet? UTHYRD på obestämd tid med liten vinst.

RESULTAT efter 4 månader: I can do this forever ;)